Na zdjęciu są między innymi azjatyckie bakłażany. O wiele mniejsze od europejskich i mają delikatniejszą skórkę. Drugą fajną rzeczą są grzyby enoki (takie cieniutkie białe). Można do wszystkiego dodawać albo jeść same. Hodowane są w azji, a rosną na pniach specjalnych drzew. Bardzo dobre. Oprócz nich można kupić dużo innych rodzajów grzybów do wyboru. Rzepa, którą już opisywałam wcześniej też znalazła się w moim koszyku. Jest od razu zamarynowana, pokrojona w supercienkie plasterki i pyszna. tylko jak dłużej postoi otwarta w pokoju każdy zastanawia się co tu tak śmierdzi.
środa, 17 kwietnia 2013
moje koreańskie zakupy.
Na zdjęciu są między innymi azjatyckie bakłażany. O wiele mniejsze od europejskich i mają delikatniejszą skórkę. Drugą fajną rzeczą są grzyby enoki (takie cieniutkie białe). Można do wszystkiego dodawać albo jeść same. Hodowane są w azji, a rosną na pniach specjalnych drzew. Bardzo dobre. Oprócz nich można kupić dużo innych rodzajów grzybów do wyboru. Rzepa, którą już opisywałam wcześniej też znalazła się w moim koszyku. Jest od razu zamarynowana, pokrojona w supercienkie plasterki i pyszna. tylko jak dłużej postoi otwarta w pokoju każdy zastanawia się co tu tak śmierdzi.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz